Het belang van linkbuilding

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO. Toch wordt dit door veel marketeers en ondernemers over het hoofd gezien. Meestal worden mensen afgeschrikt door de technische termen. Wanneer je zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google wilt eindigen, zul je de linkbuilding van je website moeten verbeteren. Om je op weg te helpen, hebben we hieronder de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Daarnaast vertellen we je waar je terecht kunt voor linkbuilding pakketten. Ben je een gedreven ondernemer en wil je alles uit je bedrijf halen? Lees dan vooral verder.

Wat is linkbuilding?

Kort gezegd houdt linkbuilding het volgende in: het optimaliseren van de links naar je website. Dit heeft betrekking op de kwaliteit van de backlinks, maar ook de kwantiteit. De algoritmes van zoekmachines beoordelen voor een groot deel hoe hoog je website eindigt in de zoekresultaten op basis van de backlinks. SEO is dus veel meer dan alleen het toepassen van de juiste zoektermen. De algoritmes van zoekmachines vinden het belangrijk dat je website veel kwalitatieve backlinks bevat. Zorg dat de linkbuilding van je website wordt geoptimaliseerd. Want alleen als je website hoog in de zoekresultaten staat, bereik je de juiste resultaten.

Hier moet je op letten

Wat onlinemarketing en SEO betreft, zien veel ondernemers linkbuilding over het hoofd. De focus ligt vooral op het schrijven van SEO-teksten. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de vele technische termen van linkbuilding. Laat je hier vooral niet door afschrikken. Als je net begint met linkbuilding, is het belangrijk om je goed in te lezen. Gelukkig is er online een zee van informatie beschikbaar. Maak hier vooral gebruik van. In principe is het geen hogere wiskunde. Zorg dat je weet met welke metrics je rekening moet houden. De belangrijkste metrics zijn Domain Authority, Page Authority, Trust Flow, Citation Flow, Domain Rating en URL Rating. 

Linkbuilding uitbesteden

Wat linkbuilding betreft, is het prima mogelijk om zelf aan de slag te gaan. Als je eenmaal de juiste kennis hebt opgebouwd en op de hoogte blijft van de ontwikkelingen binnen de algoritmes van Google, kun je veel bereiken. We kunnen ons echter voorstellen dat je je kostbare tijd veel liever wilt besteden aan de reguliere bedrijfsvoering. Als je voor de beste resultaten gaat, laat je linkbuilding over aan een expert. Profiteer van de kennis en ervaring van een expert. Voor goede linkbuilding kun je hier terecht: SEO | Rubin Koot. Hij biedt verschillende linkbuilding pakketten aan. 

Geef een reactie